САОПШТЕЊЕ ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У ЋУПРИЈИ

Општински одбор Српске Напредне Странке у Ћуприји обавештава грађане општине Ћуприја да је на делу велика обмана и превара бившег директора Високе медицинске школе Христоса Алексопулоса и апелује на надлежне органе да исту спрече.

Наиме, бивши директор Високе медицинске школе, Христос Алексопулос се као директор увек трудио да уништи ову високо образовну институцију.

У први мах је као директор донео одлуку да направи истурена одељења у Врању и Краљеву. То би довело до огромног смањења броја студената у Ћуприји, јер би сви из Јужне и Западне Србије похађали наставу у тим градовима. Дана 28.03.2018. године, у Врању, потписан је споразум између тадашњег директора Алексопоулоса, градоначелника Врања и директора Високе школе примењених уметности.

Пошто му то није пошло за руком следећа идеја је била да се школа из Ћуприје измести и пребаци у Крушевац, па је тако за време његовог мандата настала Академија васпитачко-медицинских струковних студија, са седиштем у Крушевцу.

Ових дана, под окриљем групе грађана „Ја волим Ћуприју“, Алексопулос прикупља потписе за наводну петицију да се Висока медицинска школа врати из Крушевца у Ћуприју, иако је једини одговоран за измештање централе Академије у Крушевац.

Та, такозвана петиција, само је маска за прикупљање потписа за кандидатуру Алексопулоса и његове новоформиране групе грађана  на предстојећим локалним изборима у Ћуприји.

Кристално је јасно да, својим досадашњим радом, Христос Алексопулус свесно и плански деградира и уништава Високу медицинску школу у Ћуприји, а све под патронатом Драгана Марковића Палме и Јединствене Србије, чијег је председника општинског одбора Синишу Јанковића запослио у тој школи. У Високој Медицинској Школи запослен је и председник изборног штаба СПС-а Зоран Миливојевић, који је уништио Дом Здравља у Ћуприји, трошећи ненаменски средства и допринео томе да ова институција има дуг већи од 3 милиона еура.

Запошљавањем појединих функционера Српске Напредне Странке, којима је нудио места предавача, Алексопулос је желео да медијски представи подршку Српске Напредне Странке његовом раду, чиме је нанео велику штету нашој странци, а чињеница је да никада ту подршку није ни имао.

Општински одбор Српске Напредне Странке у Ћуприји, залаже се за деполитизацију ове образовне институције.

Јуче је донет нови статут, а на место директора Академије постављена је нестраначка личност, др Зорица Дуковић. Према њеним речима Ћуприја не заслужује да се оваква институција урушава и уништава, те да ће се трудити да у наредном периоду врати школу Ћуприји, јер само њој и њеним грађанима припада.

Још једном напомињемо, за уништење ВМШ у Ћуприји апсолутно и једино је одговоран бивши директор, Христос Алексопулос!

Општински одбор Српске Напредне Странке апелује на надлежне институције да провере рад бившег директора, обзиром да постоје сазнања, чак и Министарства просвете, да он предаје предмет за који нема адекватно образовање и кредибилитет.

 

У Ћуприји, мај 2020.године

Општински Одбор Српске напредне странке

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП