ЗАВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ ДЕОНИЦЕ ПУТА БИГРЕНИЦА-КОВАНИЦА

Након двонедељних радова на асфалтирању деонице пута на излазу из села Бигреница ка Кованици, овај путни правац отворен је за саобраћај.

Због саме конфигурације терена и клизишта које је у знатној мери оштетило постојећу саобраћајницу радови на овој деоници изискивали су доста припремних радова па је на појединим деловима постојећа подлога скинута чак до дубине од метар и по, како би се спречило даље девастирање и поткопавање новог коловозног застора. Санирана је деоница пута у дужини од 160 метара, а вредност радова је око 4 милиона динара – изјавио је Дејан Ристић, директор ЈКП “Равно 2014”.

Комплетна деоница пута пресвучена је дуплим слојем асфалта, дебљине 11 центиметара. Урађени су одводни канали са асфалтном каналетом, чиме  ће бити спречено даље нагомилавање атмосферских и подземних вода. Замењен је комплетан одводни канал, уграђене цеви већег промера и затворен процес санације клизишта. У оквиру ових радова урађена је и лепеза на прикључењу на пут за Старо село који је недавно асфалтиран.

Планом активности за текућу годину до краја грађевинске сезоне биће приведени крају радови у Улици Светозара Милетића и Улици Дамјана Максића где је већ урађена кишна канализација, док ће у Сењу бити асфалтирана Ловничка улица. 

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП