БИРАМ ДА ВОЛОНТИРАМ

Локална самоуправа и Канцеларија за младе општине Ћуприја су у оквиру активности на спровођењу пројекта “Бирам да волонтирам”, подржаног од стране Министарства омладине и спорта, организовали презентацију могућности учествовања на волонтерским камповима у земљи и иностранству. Волонтирање младим људима пружа могућност да стекну вештине и искуство, док доприносе напорима одрживог развоја и постају активни грађани душтва. Како се пријавити и учествовати у волонтерским камповима у иностранству, али и нашој земљи, млади су могли да сазнају из прве руке.

Волонтерски кампови окупљају стране и домаће волонтере широм Србије и света на око 2000 двонедељних програма. Добровољни рад је идеална прилика да се млади укључе у рад локалне заједнице како би стекли стручња знања и вештине. Волонтирање на кампу омогућава волонтерима да на један сасвим несвакидашњи начин упознају културу земље у којој се налазе – кажу у организаци Млади истраживачи.

Милица Жарковић, координарторка грантова у Младим истарживачима најавила је велике волонтерске акције “Шта нам тешко” које ће бити организоване током лета у трајању једног или два дана, а могу се пријавити сви они који су заитересовани за путовања у жељи да открију способности које нису знали да имају.

Координаторка волонтерског сервиса Сања Камберовић нагласила је да је Младим истражиачима фокус на међународим камповима, како би се људи из целог света зближили и заједничким снагама радили на пројектима. Уједно је и позвала младе који желе да волонтирају да се пријаве на платформу “Младих истраживача Србије” и инстаграм страници @mis.vss где се могу добити све потребне информације. Ово је права адреса за све људе који слободно време желе да инвестирају за добробит зајенице.

Ненад Јовановић општински већник за омладинску политику, позвао је све заитересоване Ћупричане да се у наставку активности спровођења пројекта “Бирам да волонтирам, пријаве за волонтирање на манифестацији “Раванелиус”, фестивал музичке изузетности, који  организује општина Ћуприја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.