ЗВУЦИ СВЕТА ДУЛЕТА РЕСАВЦА

Од чаробне фруле Боре Дугића, до бугарског ора, чочека и Леле Врањанке. На путу око света, звуцима дромбуља, молдавског кавала, удараљки са нешто више душе и ресавског темперамента. Све ово садржано је у сат времена маестралног извођења традиционалних балканских композиција у модернијим аранжманима које је ћупријској публици приуштио Душан Стојадиновић, познатији као Дуле Ресавац. Познати музичар заједно са професорима Александром Стојићем и Ацом Пејчићем, овим наступом заокружио је пројекат “Звуци света”, који већ неколико година уназад реализује у сарадњи са Удружењем грађана „Наслеђе“ из Деспотовца, а под покровитељством Министарства културе.

“ Наш циљ је да представимо јавности инструменте који нису карактеристични за наше поднебље а који истовремено пасују нашем сензибилитету и музици. Драго ми је да је кроз радионице у оквиру пројекта “Звуци света” прошао велики број деце, и што смо на овај начим превасходно могли да промовишемо музичку културну заоставштину Србије кроз традиционалну музику и етно звук, на специфичан, помало другачији и свакако савременији начин.
Пројекат „Звуци света“ до сада је представљен у Свилајнцу, Деспотовцу и Јагодини, а у плану је да ускоро буде представљен и публици у Параћину.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП