ЋУПРИЈСКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПОНОВО МЕЂУ НАЈБОЉИМА У ДРЖАВИ

Бити гимназијалац одувек је представљало посебну част и привилегију. Не умањујући вредност осталих образовних установа, неписано је правило да су Гимназије биле и остале расадник младих талентованих и свестраних људи. Бити гимназијалац подразумева и заинтересованост ученика да се научи и више од редовног програма, па тако не изненађује податак да је ове године 18 ученика ћупријске Гимназије остварило пласмане на републичка такмичења, од којих су многи првопласирани. Оно у чему су се сложили то је да је Гимназија за њих више од школе, место где имају прилику да улажу у себе, надограђују своје знање и што је најважније верују у своје способности.
Ове године, поред Душана Ђурђевића, ученика ИТ одељења Гимназије у Ћуприји, који се заслужено нашао се у репрезентацији Србије која ће учествовати на 58. Међународној Мендељејевљевој хемијској олимпијади у Кини, чак шесторо ученика остварило је пласмане на републичким такмичењима из хемије, физике и програмирања. Пласмане на републичком такмичењу из хемије остварили су Душан Ђурђевић 4/4 – (ментор Оља Радивојевић) и Анђела Јовановић 4/2 – (ментор Весна Стевановић Гајовић), из физике Душан Ђурђевић 4/4, Ива Милијанчевић 3/3, Анђелија Станковић 3/3, Анђела Вујновић 3/3 (ментор професор Далибор Рајковић) и из програмирања Душан Лазић 4/4, ментори Далибор Рајковић и Влада Вељковић
Да им страни језици нису страни, и да њима владају као матерњим, говоре високи пласмани на републичким такмичењима из енглеског, немачког и француског језика.

Међу њима најуспешнији су били Павле Николић, ученик 2/3 разреда, који је освоји 2. место на републичком такмичењу из енглеског језика, Новак Радић, ученик 1/1 који је освојио 2. место на такмичењу из немачког језика и Матеја Станковић ученик 2/2, треће место из француског језика. Поред њих, запажене резултате из страних језика постигли су и  Магдалена Вучковић 1/3, Ивана Радосављевић 1/2, Новак Радић 1/1, Пеђа Божиновић 2/3 и Душан Урошевић 2/3 из енглеског (ментори Јована Михајловић и Оливера Нешић) и Ива Милијанчевић 3/3 (ментори Даца Стевановић и Данијела Станковић). Марија Радосављевић 3/3  (ментор Марија Мијајловић Јовановић) освојила је награду за најбољи писмени задатак на тему:Лирски јунак поезије Бранка Радичевића, на књижевној олимпијади.

Ћупријска Гимназија деценијама је несебично даривала, многа имена која су у неким годинама будућим постајала темељ друштвеног развоја града и земље, а данас ова образовна институција, својим угледом, традицијом и наставним кадром, јесте бренд који се мора неговати.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП