ОДОБРЕНЕ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПРЕВОЗ У ЋУПРИЈИ

Гласовима чланова Општинског већа одобрене су субвенције за градски, приградски и међумесни превоз – потврђено је на 83. редовном заседању овог органа извршне власти.

Према предлогу Правилника о остваривању права на субвенције, локална самоуправа обезбедила је бесплатан превоз за све ученике средњих школа на територији општине Ћуприја, лица старија од 65 година, пензионере, лица са инвалидитетом, те за кориснике новчане помоћи Центра за социјални рад. Ово право такође ће се односити на ученике чланове социјално угрожених породица који похађају неку од школа из Поморавског округа, под условом да њихов образовни профил не постоји у Ћуприји. 

Решавање питања обављања делатности градског и приградског превоза већници су заокружили усвајањем нацрта Анекса 2 Јавног уговора о поверавању обављања комуналне делатности превоза путника на територији општине Ћуприја, односно Захтева за издавање сагласности на одлуку о ценама предузећа “Еуролин” из Параћина.

На 83. редовној седници Општинског већа једногласно је усвојен и нацрт Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету општине Ћуприја за текућу годину, те нацрт Одлуке о ангажовању екстерне ревизије за потребе завршног рачуна општине Ћуприја за 2019.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП