БИГРЕНИЦА И СТАРО СЕЛО – ВЕЛИКЕ МОГУЋНОСТИ ЗА СЕОСКИ ТУРИЗАМ

Циљ нам је да све домове културе, школе, амбуланте, као и путну инфраструктуру, у сеоским месним заједницама доведемо у стање употребљивости, како био вршили своју функцију и били од користи грађанима – рекао је председник општине Јовица Антић обилазећи радове на реновирању Дома културе и његових помоћних просторија у Бигреници и најстаријег сеоског школског објекта у општини, који се налази у Старом селу.

Општина Ћуприја сваке године из буџета издваја знатна средстава за потребе мештана у сеоском месним заједницама, однсоно онога што су њихови приритети – рекао је Антић:

Дом културе у Бигреници саграђен је почетком педесетих година прошлог века. Како су мештани одлазили у иностранство тако је и његова активност посустајала а зб врмена је чиинио своје. Сада је то објекат који је употребљив и у коме се одржавају сеоски скупови. На ред за реновирање су дошле помоћне просторије у којим ће се окупљати и стари и млади, како се не би користила велика сала – кажу мештани Бигренице:

Старо село је богом дано за сеоски туризма, скупове планинара и осталих љубитеља природе.

У згради некадашње школе која је саграђена у првој половини 19. века сада су опсежни радови како би се сачувала у првобитном стању и како би у будућности служила за окупљање малобројних мепштана ал и и свих других који желе да време проведу у Старом селу и његвовој околини.

Један од мештана, Топлица Николић ради на реновирању објекта. Каже да га за родно место вежу посебне емоције и да жели да овде сагради етно село или бунгалове за смештај туриста

Према речима одговорних објкат сатаре школе устаром селу биће рестауриран и сачуван у изворном облику, колико то могућности дозвољавају.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП