БОГАТА КОНЦЕРТНА АКТИВНОСТ ШКОЛЕ ЗА ТАЛЕНТЕ И УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ

Виолончелисткиња Кристина Антић, одржаће солистички концерт “Свом граду на дар”, 7. децембра,  у сали Основне музичке школе “Душан Сковран” са почетком у 18 часова. Кристина Антић је рођена 22. септембра 2003. године у Ћуприји. Музичко образовање запoчела је са осам година у Школи за музичке таленте у Ћуприји, у класи професорке Невене Бусараћ.

Као солиста, камерни и оркестарски музичар, остварила је успешне наступе у галерији САНУ, великој дворани и галерији Коларчеве задужбине, студентском и дечјем културном центру, Народном музеју, Центру лепих уметности „Guarnerius”, тератрима „Verdi“и „Alighieri“ у Iталији. Добитница је бројних награда на националним и међународним такмичењима, од који се издвајају прве награде и лауреати на међународном такмичењу гудача у Нишу и „Stringfest“-у, републичком такмичењу заједнице музичких и балетских школа Србије, међународном такмичењу „Аrt of strings“ у Крагујевцу..

У четвртак, 9. децембра, у организацији Школе за музичке таленте и Установе културе Ћуприја, у сали музичке школе, биће одржан концерт швајцарског гитаристе Јохана Смита и оркестра школе. Почетак је у 18 часова. на програму су дела Јохана Себастјана Баха и Хоакина Родрига, као и српских композитора Константина Бабића, Александра Вујића и Маје
Обрадовић.

На иницијативу ученика школе, концерт је хуманитарног карактера и сав приход биће дониран сестринству манастира Света Петка код Параћина.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП