ДО 20. ЈУНА У ЋУПРИЈСКОМ МУЗЕЈУ ИЗЛОЖБА “ОТКЉУЧАВАЊЕ НАДРЕАЛИЗМА”

У оквиру обележавања 18.маја, Међународног дана музеја у галерији ћупријског музеја постављена је изложба “Откључавање надреализма”, коју чине радови аутора са ликовног конкурса “Матићу у част” а који су сео збирке савремене уметности музеја. Поред радова награђених на ликовном конкурсу налазе се и радови аутора који су, након изложбе “Матићу у част” поклонили своје радове музеју. Изложени су радови добитника награде “Матићу у част” Јована Спасића, Саре Масникосе, Драгане Весовић, Ивана Милосављевића, Момчила Трајковића МО-МО-а, Данкана Кларка, као и Аните Милић, Валентине Илијевске, Јоване Јованчов.

Ћупријски музеј већ читаву деценију расписује конкурс на тему надреализма, који у основи има стваралаштво Душана Матића и као такав, конкурс је једниствен у нашој земљи. Право учешћа имају аутори и из земље и из иностранства а најбољи рад аутора, по оцени стручног жирија, награђује се плакетом, термином за самостално излагање у галерији Музеја, као и откупном наградом награђеног рада у висини од 100.000,00 динара, каже Новак Новаковић, директор музеја

Другу целину ове поставке чине радови Момчила Трајковић Мо Моа, концептуалног уметника из Београда, чији су препознатљиви радови привлачили пажњу посетилаца на готово свакој изложби Матићу у част, а које је он даривао ћупријском музеју. Пре неколико година, њему је припала награда “Матићу у част, за дело “Коцка је бачена”.

Изложба ће бити отворена до 20.јуна.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП