ДОДАТНА ОГРАНИЧЕЊА И ЗАБРАНЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Сви продајни и услужни објекти на територији општине Ћуприја (кафићи, кафане, ресторани, фризерски салони, малопродајни објекти широке потрошње), сем објеката прехрамбене намене (маркети) и апотека због увођења ванредног стања до даљег неће радити – одлучио је Општински штаб за ванредне ситуације.

Пољопривредне апотеке, малопродајни објекти за храну за животиње, као и бензинске пумпе, трафике и трговине које се баве продајом робе за хигијену наставиће да раде.

Сви власници прехрамбених објеката и апотека дужни су да обезбеде своје запослене и да улазак у објекте буде контролисан, што значи да у објекту не буде истовремено више од петоро купаца.

Објекти прехрамбене намене (маркети) у обавези су да обезбеде испоруку производа кроз импровизоване шалтере или параване, како би обезбедили своје запослене.

Угоститељски објекти који припремају храну могу да обављају кућну доставу у времену од 05 до 20 часова, уз обавезно поштовање хигијенско-санитарне заштите. У истом времену дозвољена је и достава робе широке потрошње на кућну адресу.

Због ванредног стања затварају се зелене пијаце и ограничава се рад пекара и објеката за продају брзе хране до 12 часова уз могућност доставе хране у времену од 05 до 20 часова.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП