ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ДОЗВОЛУ КРЕТАЊА ЗАПОСЛЕНИХ

За сва запослена лица која раде у трећој смени или ван периода када је дозвољено кретање послодавци морају поднети захтеве за издавање потврде о дозволи кретања након наступања полицијског часа.

Из Привредне коморе Србије наглашавају да ово тело не издаје дозволе привредним субјектима који имају потребе за ангажовањем запослених у време забране кретања, већ да је евиденција и израда дозвола у надлежности Министарства привреде.

Привредна комора је анкетирањем компанија прикупила информације ради сагледавања потреба за производњом и пружањем услуга у време забране кретања, те је послодавцима наложено да податке пошаљу у траженој форми, односно у виду попуњеног обрасца – табеле са подацима запослених за које постоји потреба рада у ноћној смени, на мејл адресу Министарства привреде: vanrednostanje@privreda.gov.rs

Образац се може наћи на сајту Привредне коморе Србије. За све додатне информације и помоћ како би и у новим околностима обезбедили наставак несметаног рада, Привредна комора Србије ће бити на располагању привредницима, али и у сталној комуникацији са надлежнима да би се ова мера Владе Србије што ефикасније спроводила.

Линк обрасца

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП