ГУРМАНИ УЖИВАЛИ У ГУЛАШУ СПРЕМЉЕНОМ ОД ДИВЉАЧИ

Још једна гастрономска манифестација обележила је ово лето. Септембар је почео “Гулашијадом”, другом по реду, која се одржала у спомен-парку Иванковац. Ловачко удружење “Морава”, месне заједнице Паљане и Иванковац, под покровитељством Општине Ћуприја, били су организатори овог догађаја. “Морали смо да подржимо овакву манфестацију и јако нам је драго што се одржава у селу. Потрудићемо се да сва сеоска дешавања подигнемо на ниво градских”, рекао је Бранко Милојевић, помоћник председника Општине Ћуприја.

Укупно 23 екипе пријавиле су се за такмичење у спремању најбољег гулаша од дивљачи. Мајстори су крили свој рецепт, али су били расположени да са нама поделе искуства у припремању овог специјалитета.

Ловачко удружење “Морава” из Ћуприје побринуло се да све екипе имају квалитетан материјал за припрему гулаша, а председник Удружења, Милан Пецић, каже да је организација оваквог вида дружења потребна, јер су ловци и највећи чувари природе и животињског света.

Још једна занимљивост са ове манифестације било је извлачење добитника дивљег зеца, одгајаног у “Оази Мира”, у Рековцу. Име добитника извучено је из шешира, а дивљи зец отишао је екипи “Видре” из Ћуприје.

Победник овогодишње “Гулашијаде” је екипа “Вариоц” из Ћуприје, док су друго и треће место заузели “Јатаган мала” и “Кампери са Мораве”. Синиша Јовановић био је најбржи у испијању пива. За културно-уметнички програм побринули су се КУД из Вирина и “Кнез Лазар” из Сења.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП