ПОЧЕЛО ЧИШЋЕЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА

Према последњим подацима на територији општине Ћуприја регистровано је више од 100 дивљих депонија. “Општина је ове године преко Фонда за заштиту животне средине определила око 500 хиљада динара за чишћење дивљих депонија, што ће покрити трошкове уклањања тек неколико већих дивљих депонија у граду и селима”, каже Јадранка Ђорђевић, помоћница председника општине за заштиту животне средине.

До сада су очишћене дивље депоније на Везировом брду и испод моста на Великој Морави у Мијатовцу, док ће сутра бити уклоњено смеће са дивље депоније у улици Филипа Вишњића. Општина Ћуприја једна је од 14 општина које су добиле средства од Министарства за заштиту животне средине за израду пројекта санације и ремедијације постојеће градске депоније, а очекује се да пројекат буде завршен до краја године.

Иначе, постојећа депонија на путу према Деспотовцу користи се искључиво за одлагање шута и грађевинског материјала, а сви грађани који поседују овакву врсту отпада могу га на овом месту одлагати без икакве накнаде.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП