КРВ ЗНАЧИ ЖИВОТ

На конкурсу Црвеног крста Србије „Крв живот значи“ друго место, у конкуренцији од више од 38000 радова из целе Србије, припало је Петри Бранковић, ученици Основне школе 13. Октобар, за рад “Слагалица живота”. О свом раду Петра каже да је водила идеја хуманости и емпатије. Дати крв значи спасити живот. То је поента нашег боравка на овој планети – рекла је Петра Бранковић.

Њена наставница ликовне културе Слађана Стојановић каже да је Петра свестрана млада уметница која показује посебан дар графички дизјан. Рад се зове слагалица живота. Ово није Петрина прва награда. Претходну је добнила за популаризацију родитељства и дојења.  Сви учесници конкујрса од Црвеног крста добили су захвалнице и шоље осликане радом још једне младе уметнице из ове школе, Анастасије Тујкић.

Црвни крст Ћуприје наградио је све учеснике конкурса како би их подстакао да и даље стварају и наредне године слали своје радове на конкурсе сличног типа.

Радови ће бити изложени поводом Светског дана добровољних давалаца крви 14. јуна, и тада ће бити додела награда, у седишту Црвеног крста Србије, у Београду.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП