ЗДРАВА ПОРОДИЦА – ЗДРАВО ДРУШТВО

Пројекат „Кутак за оснаживање породице“ улази у другу трећину своје реализације. Резултати остварени до данас говоре да је овакав мултидициплинарни приступ деловања на заједницу кроз породицу и њене чланове био потребан – рекла је Невена Јањић, социјална радница и координаторка пројекта.

Подсећамо да је пројакт започет 1. фебруара, а да су у „Кутак за оснаживање породице“ укључени Црвени крст, Дом здравља, Центар за социјални рад, Центар за породични смештај и усвојење, Удружење „Подршком до осмеха“,  те локална самоуправа. Пројект је део програма „Про локално упорављање за људе и природу.

Трибина под називом „Здрава породица“ одржана је у амфитеатру „Проф. др Љубомир Марић“, Академије васпитачко медицинских струковних студија Одсек за медицинске студије у Ћуприји.  Највећа учионица у Ћуприји носи назив  по оснивачу и првом директору школе др Љубомиру Марићу.

Подршку здравој породици, као основној ћелији друштва, дали су многобројни учесници трибине и гости. Повод је Међународни дан породице. Општина Ћуприја већ десет година за редом сукцесивно увећава буџетска давања за развој и унапређење социјалне политике – рекла је председница општине Јелена Ђулинац, која је поздравила скуп и учествовала у раду трибине.

Предавачи на трибини били су и гости из Београда и Ивањице. Милка Караклаић психолог Друштва за дечију и церебралну парализу из Ивањице, дуго сарађује са локалном самоуправом и Центром за социјални рад.

Кутак за оснаживање породице најављује нову трибину са гостима из Босне и Херцеговине. То су бивши ученици Високе медицинске школе струковних студија. Трибина је у четвртак, 16. маја, у Дому здравља, а бавиће се Недељом здравља уста и зуба. Почетак је у 17 часова.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП