ПАРОХИЈСКИ ДОМ У ЈОВЦУ СТАВЉЕН ПОД КРОВ

Изградња парохијског дома у порти цркве Свете Тројице у Јовцу започета је пре више од деценију и по. У изградњу вишенаменског објекта кренуло се доста амбициозно, а средства која су том приликом обезбеђена била су довољна да се подигне двоспратна зграда и стави плоча. И ту се стало. На срећу и уз помоћ добрих људи, поново је покренута иницијатива да се ово здање заврши и стави у функцију.

Уз благослов епископа шумадијског господина Јована и захваљујућу добрим људима који су донирали прилоге, настављени су радови на парохијском дому. Средства ће бити довољна да се објекат стави под кров, заврше димњаци и поставе олуци – каже Дарко Миленковић из организационог одбора, и додаје да ће се прикупљање средстава наставити све до комплетног завршетка објекта.

Површина објекта у основи је око 170 квадрата, а парохијски дом има салу за вернике за више намена, помоћне просторије, канцеларије, а када буде завршен служиће као трајно добро свим парохијанима. После више деценија, уз благослов свештенства, наместо бакље која је дуги низ година година стајала на врху споменика војницима који су животе дали у балканским ратовима, постављен је Часни крст. Споменик је у изворном облику на врху имао бисту краља Александра, која је у неким пређашњим временима уклоњена.

Пројекат наставка изградње парохијског дома у Јовцу окупио је и ујединило мештане села, а оно што посебно радује јесте учешће великог броја младих људи, који су се одазвали да помогну и физички и материјално.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП