ЋУПРИЈСКИ ПРОСВЕТАРИ ОДАЛИ ПОШТУ УБИЈЕНИМА У БЕОГРАДСКОЈ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ

Тешко је било шта рећи у овом тренутку осим да изражавамо најдубље саучешће породицама настрадале деце и да се надамо да се овакве ствари више неће догађати – пручили су са скупа ћупријски просветни радници организовани у свим синдикатима просвете, окупљени родитељи и деца. Након шетње градом они су за покој душа настрадалих у ОШ “Владислав Рибникар”, у Београду, запалили свеће у цркви светог Ђорђа.

Чланови Уније синдиката просветних радника Србије, Синдиката образовања и Синдиката Независност послали су поруку мира и у својим изјавама нагласили да у наредном периду очекују повећање безбедности у школама, домовима ученика и вртићима, како се овакве ствари не би, недај Боже, поновиле.

Председник Уније синдиката просветних радника Србије у Ћуприји је Предраг Милеуснић. Затечен свиме што се догодило у школи у Београду, рекао је да је већ сутрадан, након минута ћутања, разговарао са својим ученицима о трагичном догађају. Сви заједно нисмо могли да претпоставимо да се тако нешто код нас може догодити – рекао је Милеуснић. Он је нагалсио да треба побољшати безбедбност ученика и свих запослених у просвети. Понедељак ће за све нас бити нови радни дан – рекао је он.

Тешко је проникнуту у душу тих малих великих људи, у оваквим тренуцима – рекао је Драган Доситијевић, дефектолог у ОШ “Вук Караџић”. Ма колико да су им осећаћања помешана а страх присутан, деца су показала велику зрелост и пресебност за своје године – нагласио је Доситијевић. Безбедност у школама је приоритет којим се треба у скорој удућности бавити – нагласио је Доситијевић.

Након шетње градом и скупа у Моравском парку просветни радници су у цркви светог Ђорђа запалили свеће за покој душа настрадале деце и радника обезбеђења ОШ “Владислав Рибникар” у Београду.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП