ПОНОСНИ СМО ШТО СМО ДЕО ЋУПРИЈЕ И СРБИЈЕ

Компанија “Motherson” отворила је нови производни погон у Индустријској зони “Добричево” у Ћуприји.

У погону “SMP Automotive”, који се простире на 2.800 квадрата, производиће се делови за ентеријер водећих светских аутомобилских фирми. Инвестиција је вредна 38 милиона евра, а у производном погону запослено је 164 радника.

Отварању фабрике поред менаџмента компаније, присуствовала је и Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије.

Клаус Беш, генерални менаџер “SMP Automotive”

 

Компанија “SMP Automotive” бави се производњом, сечењем и шивењем коже за ентеријере водећих светских аутомобилских фирми. Камен темељац за фабрику у Ћуприји постављен је у августу 2020. године, а већ априла наредне године уведена је комплетна опрема у производни погон фабрике. Веома је важно да смо успели паралелно са изградњом фабрике оформимо центар за обуку радника који је и у отежаним условима због пандемије корона вируса неометано радио. Производни погон простире се на 2.800 квадрата и у њему ће се у пуном производном капацитету производити 7.000 делова за оквирно 1.700 аутомобила дневно. У самом старту, у фабрици у Ћуприји радиће 164 радника а наш циљ је да до 2025. године у фабрици буде запослено 455 радника.

Вивек Сегал, оснивач мотхерсон групе

Компанија  “Motherson” основана је 1975 године и једна је од 20 највећих и најбрже растућих компанија у свету. До сада компанија је купила око 30 погона широм света а у њеном власништву је 279 постројења широм света. “Motherson”  у Србији послује од 2017. године и до сада су успешно реализовали два пројекта у Смедереву. Производни погон у Ћуприји последњи је међу њима. На простору Индустријске зоне у Ћуприји купили смо доста земљишта, што говори о нашим плановима за будућност који су везани за даљи развој компаније на овим просторима.  За нашу компанију Србија је земља великих могућности, зато се захваљујем Влади Републике Србије, општини Ћуприја и свим нашим поословним партнерима.

Нинослав Ерић, председник СО Ћуприја

Велика ми је част што у Ћуприји отварамо једну овакву фабрику. Општина Ћуприја је успела да у договореним роковима, паралелно са изградњом фабрике заврши комплетну комуналну инфраструктуру. Велику захвалност дугујемо Владри Републике Србије која нам је обезбедила средства да све то завршимо на време. Верујем да је ово почетак развоја Ћуприје и да ће нова индустријска зона бити примамљива за нове инвестиције и нове инвеститоре.

Ана Брнабић, председница Владе РС

Веома нам је важно што сте показали да имате веру у нашу државу и што сте након Смедерева дошли управо у Ћуприју. Ћуприја и Поморавље постају добра дестинација за инвестирање и хвала Вам што већ размишљате о проширењу ваших погона. Самим тим што сте купили доста земљишта у индустријској зони, показујете да верујете у нашу државу и верујете у Ћуприју. Након данашњег отварања фабрике индијске компаније “Motherson” у Ћуприји и још једне коју припремамо у Параћину, Поморавље ће се позиционирати као добра дестинација за инвестирање и привући ће нове компаније, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП