ПРЕДСТАВЉЕНИ ПРОГРАМИ ПОДРШКЕ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ

У сали за састанке општине Ћуприја одржана је промоција програма подршке за све потенцијалне и постојеће привреднике. У сарадњи са Регионалном агенцијом за економски развој Шумадије и Поморавља представљени су актуелни програми Министарства привреде и фонда за развој, као и програми Развојне агенције Србије и Министарства привреде. Ове године новина је засебан програм за жене предузетнице и веома атрактиван програм младе предузетнике до 35 година старости. Када је у питању програм подстицања развоја предузетништва кроз финансијску подршку почетницима у пословању, биће обезбеђено чак 35 одсто бесповратних средстава од укупног износа потребног за покретање приватног бизниса, које предузетници могу употребити за опремање простора, набавку опреме и средстава за рад, за оперативне трошкове и слично.

– За све будуће предузетнике, већ годинама је актуелан и надасве повољан start up програм за предузетнике. Који од укупних средстава добијају 30 одсто бесповратних средстава за финанстирање свог пословања. За оне који послују дуже од две године, нудимо инвестиционе програме и програме за обртна средства, било да се ради о набавци опреме, куповини пословног простора, набавку репроматеријала, по веома повољним условима, истакла је Милица Чукарић, менаџер пројеката из области привреде и предузетништва.
Поред представљања програма за привреднике, одржан је и Дан отворених врата за жене предузетнице, где су будуће предузетнице од саветника за женско предузетништво добиле све неопходне информације око могућности започињања пословања,права и обавеза, подршци коју могу добити од Регионалне агенције,видовима финансијске и нефинансијске подршке који се односе на женско предузетништво, потребној документацији и упућивању на надлежне институције.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП