ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ: ВИШЕ ОД 400 ПАЦИЈЕНАТА ПРЕГЛЕДАНО У ТРИ СЕОСКЕ АМБУЛАНТЕ

Реализација пројекта “Превентивни здравствени прегледи у руралним срединама”, настављена је у Сењу, где ће ова кампања трајати до 18. јула. Прегледи се обављају уторком и четвртком у сеоској амбуланти, док ће медицинска сестра у амбуланти у Сењу, током кампање, радити сваког радног дана.

Лекарски преглед обухвата мерење нивоа шећера у крви, екг и мерење притиска а пацијенти не морају да приликом прегледа доставе здравствену књижицу.
Лекарски прегледи моћи ће да се обаве уторком и четвртком, а медицинска сестра ће радити од понедељка до петка. Процењује се да ће на тај начин бити прегледано здравствене услуге добити око око 2.000 мештана ћупријских села, а до сада је у три различите сеоске амбуланте прегледано око 400 пацијената. Превентивни прегледи посебно су важни за старије од 65 година и за особе са инвалидитетом, јер ће на овај начин у свом месту боравка моћи да обаве основни лекарски преглед и добију адекватне савете и терапију.
Реч је о пројекту “Превентивни здравствени прегледи у руралним срединама”, који подржава Европска Унија у сарадњи са Владом Републике Србије, преко ЕУПРО плус програма. Носилац пројекта је Црвени крст Ћуприја у партнерству са локалном самоуправом и Домом здравља Ћуприја.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП