ПРИЈАВА ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОРОНАВИРУС ОД САДА И ОНЛАЈН

Грађани који на лични захтев желе да се тестирају на коронавирус од данас PCR тестирање могу заказати и на порталу еУправа. Термин се електронским путем може заказати у једној од 25 лабораторија у 22 града и општине у Србији, међу којима је и Завод за јавно здравље “Поморавље” у Ћуприји. 

Услуга еЗаказивање осмишљена је како би се грађанима омогућило да брзо и једноставно закажу свој термин за PCR тестирање, уместо да као до сада долазе у лабораторију без термина и чекају на ред. Доступна је свим грађанима, било да су српски држављани, страни држављани са боравком у Србији или туристи.

Да би се користила услуга еЗаказивање за PCR тестирање на лични захтев није потребна регистрација на порталу еУправа, већ је довољно покренути је кликом на линк:  https://euprava.gov.rs/usluge/6096 

Заказивање почиње бирањем опције “Покрените услугу”, а потом укуцавањем града, места или лабораторије где желите да се тестирате. Након тога на екрану се појављује календар са слободним терминима, а са леве стране се, уколико лабораторија пружа ту опцију, пријављује укупан број особа за које се заказује термин. Потребно је још унети податке о особи која жели да се тестира, и кликом на дугме “Закажи” заказује се термин уз преглед уплатнице (уплату треба извршити пре тестирања). Корисник потврду о успешном заказазивању термина добија путем СМС поруке и електронске поште.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП