РАВАНЕЛИУС 2022. – РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ “МОЈЕ ПЕСМЕ, МОЈИ СНОВИ”

Oно што Раванелиус издваја од осталих фестивала класичне музике јесу пропратни садржаји који су намењени превасходно најмлађој популацији попут креативних радионица које води композиторка Ирена Поповић Драговић.

Поред свог позоришног рада део своје позоришне каријере посветила сам креативним радионицама које се искључиво баве децом школског и предшколског узраста. Циљ оваквих радионица је да деца узраста од 8 до 12 година спознају свет музике на један потпуно другачији начин, што значи да се кроз приче и бајке, деца ослобађају кроз звучне кулисе које заједно са њима радимо, каже Ирена Поповић Драговић.

Ове године сам осмислила да то буде један путујући караван где ће деца на разним пунктовима у граду предстваити одређене делове неких позоришних представа које сам већ радила а које ће деца интерпретирати. Такође ћу покушати да направим неке песме које ћемо заједно компоновати на инструментима које ћемо сами креирати и направити. На крају фестивала деца ће представити музичко креативни преформанс под називом “Моје песме, моји снови.” Представа ће бити карневалског типа а то значи да ће се публика заједно са учесницима прошетати градом а на одерђеним пунктовима извести своје мале музичко драмске тачке.

Ирена Поповић Драговић је композиторка, која компонује музику за позоришта широм Европе, а сарађује са најзначајнијим редитељским именима. Њена музика награђивана је широм земље и света.
Радионице ће се одржавати свакодневно до 7 јула, у терминима од 17 до 20 часова у камерној сали ОМШ “Душан Сковран”.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП