СРЕЋАН ТИ РОЂЕНДАН, ЋУПРИЈО!

Окупљањем на свечаној седници Скупштине општине Ћуприја представници локалне друштвене заједнице прославили су дан града. Како то традиција већ налаже, ово је била прилика да се сумирају резултати рада градских власти у претходних 365 дана и поброје успеси који те резултате апострофирају.

Ове године ја Дан општине прослављам на један потпуно другачији начин. На овом месту 2019. године, зато што су преговори још увек били у току, могао сам једино да наговестим, а сада вам потврђујем да је Ћуприја добила новог великог инвеститора, а то је компанија “SMP Automotive” – истакао је у свом обраћању председник СО Ћуприја Нинослав Ерић.

У првој фази “SMP Automotive” запослиће 450 људи, а завршетак изградње фабрике очекује се половином следеће године. Запошљавање је већ кренуло, а ускоро ће почети са радом и њихов тренинг центар за обуку радника. Страних и домаћих инвестиција не би било да нисмо комплетно инфраструктурно опремили најпре стару, а онда и нову индустријску зону у Добричеву. То је успех напорног рада комплетног тима локалне самоуправе, чији је труд препознала и подржала Влада Србије и председник Вучић.

У својој честитки Ерић се дотакао и осталих привредних и инфраструктурних пројеката чија се реализација извесно очекује у најближој будућности.

Очекује нас изградња Интернистичког блока и реконструкција комплекса Опште болнице са најновијом медицинском опремом и апаратуром, изградња топлане за потребе болнице и јавних установа, реконструкција целокупне водоводне мреже у граду и изградња канализационе мреже у Терековом и Минеловом насељу. Томе бих додао реконструкцију Улице цара Лазара и центра града, те реконструкцију ОШ “Вук Караџић” и ОШ “13. октобар”.

Октобра 2018. године први пут смо дошли у Србију у потрази за локацијом за нови производни погон. Посетили смо укупно седам градова, али смо у Ћуприји упознали људе са највише ентузијазма и амбиције – поручио је, примајући кључ града, нови почасни грађанин Ћуприје Клаус Јохан Беш, директор компаније “SMP Automotive”.

Тадашњи градоначелник господин Ерић и његов заменик господин Пауновић имали су права решења и спремне одговоре на сва наша питања, и тако смо одлучили да управо у вашем граду саградимо фабрику. Наш однос је можда с почетка био пословни, али је временом прерастао у пријатељство.

Општина Ћуприја ове године захвалила се Инфективном одељењу Опште болнице за несебично залагање током пандемије коронавируса, волонтерима Кол центра Општине Ћуприја за пружање помоћи грађанима старијим од 65 година у ванредном стању, аутору споменика кнезу Лазару проф. Мирољубу Стаменковићу и Урошу Стојиљковићу, младом истраживачу у области хемије. Новчане награде од локалне самоуправе у износу од 30 хиљада динара добили су стрелци противградне станице “Бешњаја”, а лаптоп рачунаре ђаци генерације градских основних, средњих и музичких школа.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП