ЉУБАВ ПРЕМА ЖИВОТИЊАМА СЕ УЧИ ОД МАЛЕНА

Активисти Друштва за заштиту животиња “Ђурђево” одржали су едукацију за ученике трећег и четвртог разреда ОШ “Ђура Јакшић” под називом “Напуштене животиње и ми”. Неке од тема предавања односиле су се на понашање према псима и мачкама луталицама на улици, ослобађање страха од напуштених животиња и удомљавање. 

Идеја за овакву врсту едукације потекла је од Удружења за заштиту животиња “Равно-Штит” из Ћуприје. Основна школа “Ђура Јакшић” препознала је могућност да кроз пројектну наставу о заштити животне средине и животиња децу научи како да се заштите, а с друга стране како да помогну псима и мачкама луталицама – каже учитељица Славица Димитријевић.

Било је јако занимљиво. Деца су помно слушала и пратила, а све је било поткрепљено примерима. Циљ је био да науче како да се заштите од животиња у случају потребе, али и како да заштите животиње, и мислим да је у потпуности постигнут.

 Ми ова предавања држимо већ пуних 12 година, а “Ђура Јакшић” је 86. школа у којој смо ученике едуковали о одговорном власништву и помагању напуштеним животињама – објашњава Дамир Орловић, едукатор Друштва за заштиту животиња “Ђурђево”

Оне су специфичне у односу на кућне љубимце и треба им приступити на другачији начин. Деци причамо да су то жива бића која имају осећања исто као и ми људи, којој треба топли дом и љубав.

“Ђурини” основци активно су учествовали у предавању и озбиљним питањима показали да већ у овом узрасту знају колико је важно да се правилним понашањем власника број паса и мачака луталица на улицама смањи – поручили су едукатори.

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП