СИВА КЊИГА НАЛЕДА – РЕФОРМАТОР ГОДИНЕ МИХАИЛО ЈОВАНОВИЋ, МИНИСТАР ИНФОРМИСАЊА

Национална алијанса за локални и економски развој (НАЛЕД) прогласила је данас министара информисања и телекомуникација Михаила Јовановића, за реформатора године 2023. У образложењу НАЛЕДА наводи се да је Јовановић учествовао у правој дигиталној револуцији Нова публикација Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) “Сива књига 16”. Министар Јовановић поручио је да је Сива књига својеврсни путоказ за Владу Србије за даљи привредни раст.

– Пружајући сталну подршку Влади, НАЛЕД је постао део историјских промена ка стварању модерне и просперитетне Србије – истакао је он.

О реформама из угла Владе и агенди за 2024. годину, поред министра Јовановића, говориле су и министарка здравља Даница Грујичић и министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић, потврдивши наставак рада на приоритетима Сиве књиге, којима је заједнички именитељ дигитализација.

Нова публикација Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) “Сива књига 16”, која је данас представљена у Палати Србија, садржи 19 нових препорука и 81 ажурирану и унапређену препоруку за уклањање административних препрека пословању у Србији у 2024, а међу њима су и да се смањи фискално оптерећење најнижих зарада и уведе обједињена наплата пореза и доприноса за предузетнике.

У тој публикацији је и ове године настављена пракса обележавања препорука “ЕУ беџом” и 18 њих је издвојено са циљем истицања препорука које ће допринети бржој интеграцији Србије у ЕУ.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП