ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ ЗА ПРИПРЕМНУ НАСТАВУ ЗА ИТ ОДЕЉЕЊЕ ЋУПРИЈСКЕ ГИМНАЗИЈЕ!

Због великог интересовања ученика, рок за пријаву заинтересованих за припремну наставну из математике за упис у специјализовано ИТ одељење ћупријске Гимназије је продужен. До сада се за припремну наставу пријавило 28 ученика, што је према речима Дарка Миљанића, директора Гимназије више него задовољавајући број пријављених.

“Прве године је интересовање ученика за ИТ смер Гимназије било веома велико а чак 21 ученик је положио посебан пријемни испит за упис у ово одељење. Како су специјализована ИТ одељења конципитрана тако да у једном одељењу може бити најмање 15 а највише 20 ученика, ученици су морали да се боре не само да пређу потребан праг знања, већ и да постигну што боље резултате како би обезбедили место међу првих 20. На основу досадашњег интересовања, очигледно је да ће и ове године ситуација бити иста, каже директор Миљанић. 

Припремна настава за све ученике који су заинтересовани за упис у одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику почиње наредне недеље а ћупријска Гимназија у потпуности је спремна да ђацима пружи адекватну припрему како би се што боље припремили за полагање пријемног испита за ИТ одељења који ће и ове године бити одржан у Крагујевцу. “ Партнер Гимназије у реализацији припремне наставе за ИТ одељења, већ трећу годину за редом је општина Ћуприја која је поред обезбеђивања средстава за реализацију бесплатне наставе финансирала и одлазак деце, родитеља и наставника на полагање пријемног испита у Крагујевац, додаје директор Миљанић.

Поред стручног наставног кадра и добре техничке опремљености Гимназија негује и добру сарадњу са компанијом “Квантокс”, која наредне недеље отвара канцеларију у Ћуприји, која ће ученицима даровитим за информатику и рачунарство, пружити могућност усавршавања стеченог знања и достизање потребних вештина за даље школовање.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП