ДАН ОШ “ВУК КАРАЏИЋ”

Митровдан је Дан Основне школе Вук Караџић. Традиционално се прославља разноврсним програмом у коме учествују ученици и наставници и њихови гости.

На неколико локација развило се коло младих вуковаца, жељних да прикажу шта знају у школским, уметничким и спортским активностима. Од игре између две ватре за најмлађе, преко шаха и ликовне културе, до фудбала, кошарке и одбојке. Премa речима диреткорка Весне Вијоровић одржан је и интерни литератни конкурс за ученике од првог до осмог разреда.

Посетили смо и младе шахисте. На неколико табли брзопотезно су вукли фигуре демонстрирајући вештину комбиновања на 64 поља. Партије су трајале по пет минута а играли су свако са сваким. Ово шаховско надметање увеличали су прваци својим ликовним радовима са шаховским мотивима. Сигурно је да ће неко од њих већ наредне године седети за таблом и бранити боје своје школе на неком од такмичења.

Школска трпезарија је била простор за младе сликаре. Своју вештину цртања и слагања боја приказали су на мајицама. Оригиналну идеју осмислила је наставница ликовног Марина Милетић. Најмлађи гост и чланица ликовне колоније била је Лара Ристић из вртића “Лептирић”.

Радове је оцењивао Новак Новаковић, директор музеја Хореум Марги Равно.

Док су ликовњаци и шахисти радили у тишини на теренима у Соколслом дому водила се рововска битка за сваки кош, гол и поен измежу представника све три основне школе.

Лепа слика на реновираним теренима употпунила је прославу Дана школе “Вук Караџић”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.