ПОДРШКА РОМИМА ОКО ПРИЈАВЉИВАЊА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ

Општина Ћуприја и општински кол центар наставили су са активностима које се тичу подршке припадницима ромске националне мањине, када је у питању пријављивање за вакцинацију. Мобилни тим у оквиру кол центра и волонтери Црвеног крста посетили су ромско насеље у Ћуприји, где су на лицу места сви заинтересовани могли да се пријаве за вакцинацију путем уређаја за пријављивање на систем е Управе.

Пријава за вакцинацију као и до сада ради се уз подношење личних документа грађана. Сви становници овог ромског насеља поседују лична документа која су благовремено прибављена захваљујући ангажовању Тима за ромска питања, изјавила је овом приликом за ТВ Поморавље Јадранка Ђорђевић, координаторка за вакцинацију испред Општине Ћуприја.

Овом приликом подељене су и брошуре у којима се налазе све потребне информације како би припадници ромских мањина били информисани о вакцинацији. Брошуре ће користити људима који у датом тренутку још увек нису одлучили да ли да се пријаве за вакцинацију и пружити им информације о томе како да се чувају и поштују све епидемиолошке мере заштите од корона вируса.

Иначе, закључно са јучерашњим даном неку од вакцина против корона вируса примило је 9202 грађана Ћуприје.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП