ОД 4. ДЕЦЕМБРА ВАЖИ СЕТ ОШТРИЈИХ МЕРА ВЛАДЕ

Најновије препоруке Кризног штаба за заштиту становништва од ковида-19, које подразумевају оштрије мере ограничења, усвојене су на данашњој седници Владе Србије – саопштено је из владине Канцеларије за сарадњу са медијима. 

У саопштењу се наводи да је циљ нових мера, које важе од 4. децембра, свођење друштвених контаката на апсолутни минимум не би ли се утицало на смањење броја грађана заражених коронавирусом у наредном периоду.

Највеће ограничење радног времена односи се на угоститељске објекте (кафиће, ресторане, барове, ноћне клубове и сплавове), тржне центре, продавнице гардеробе, кладионице, коцкарнице и дечије играонице, који неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 ујутру.

Угоститељским објектима биће дозвољено да обављају делатност доставе хране нон-стоп 24 сата, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

Радно време од понедељка до петка од 05-17 сати такође ће важити за фризерске и козметичке салоне, салоне за негу лепоте, као и објекте из области спорта и рекреације: теретане, фитнес центре, базене, спа центре, балон сале за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт.

Продавнице из области прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти, трафике, киосци и остали објекти у које се по правилу не улази приликом куповине, биће отворени до 21 сат – како радним данима, тако и викендом.

Још један изузетак представљају ресторани и барови који се налазе у оквиру хотела и приватних смештаја. Ови објекти ће смети да остану отворени до 21 сат сваког дана, али искључиво ради пружања услуга регистрованим и пријављеним гостима.

Апотеке и бензинске пумпе у делатности продаје горива ће моћи да раде нон-стоп, а ограничење радног времена такође се не односи на ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге.

Биоскопи, позоришта, музеји и галерије као објекти и установе из области културе моћи ће да раде радним данима и викендом до 17 часова. Професионални спортисти могу користити спортске објекте у току викенда за обављање припрема за такмичења.

Пијаце ће бити отворене и у данима викенда од 6 часова ујутру до 15 часова. 

Објекти и радње у којима се пружају услуге при чијем вршењу није потребно присуство корисника или су присуство и контакт ограниченог трајања, попут сервиса беле технике, техничких сервиса, кројача, обућара и стаклорезачких радњи, могу радити радним данима до 21 час, а суботом до 17 часова.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП