ОД ПОНЕДЕЉКА СВЕ ШКОЛЕ ПРЕЛАЗЕ НА НАСТАВУ НА ДАЉИНУ

Министарство просвете, науке и технолошког развоја дало је сагласност на захтев општинског Штаба за ванредне ситуације, да ученици виших разреда три основне и три ћупријске средње школе, као и ШОМО “Душан Сковран” и Школа за музичке таленте, у наредне две недеље наставу реализују на даљину. Онлајн настава биће реализована од понедељка, 8. марта до 19. марта, све до побољшања епидемиолошке ситуације и стварања услова за нормалан наставни процес, изјавио је за Телевизију Поморавље, Ђорђе Нешковић, општински већник за образовање.

Према подацима о броју инфицираних ученика и наставника које су нам доставиле школе, а закључно са 3. мартом, 24 професора је позитивно на вирус Ковид -19 а исто толико се налази у изолацији. Међу ученичком популацијом, 42 је позитивно на корона вирус а 119 се тренутно налази у изолацији.  Уколико буде било потребе а у зависности од развоја епидемиолошке ситуације, настава на даљину биће продужена и након 19 марта, додаје Нешковић.

Према информацијама из Опште болнице Ћуприја, деца, у највећој мери адолесценти, који су се јавили на преглед имају лакшу клиничку слику и оно што је најважније међу њима нема хоспитализованих, већ се сви налазе на кућном лечењу.
Настава за ученике од 1 до 4 разреда основних школа одвијаће се као и до сада, уз отворену опцију да родитељи по својој процени могу да се изјасне да ли желе да њихово дете, наставу похађа у школи или онлајн, каже Нешковић. На питање каква је ситуација у ћупријским вртићима Нешковић каже да је од почетка пандемије ПУ “Дечија радост” функционисала неометано уз строго поштовање мера заштите и прилагођен процес рада.
Школе су у обавези да образовно – васпитни процес организују у складу са Стручним упутством за организацију и реализацију образовно – васпитног рада у основним и средњим школама за школску 2020/2021. годину и да Школској управи у Јагодини доставе предлог новог оперативног плана рада установа у што краћем року, стоји у саопштењу Министарства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП