ПРИЈАВА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ПРОТИВ КОВИДА-19 НА ПОРТАЛУ еУПРАВА

Сви грађани заинтересовани за вакцинацију против ковида-19 од данас се за вакцинисање могу пријавити електронским путем, на порталу еУправа.  

Осим попуњавања упитника са личним и контакт подацима, лице које жели да се вакцинише моћи ће да бира и вакцину, односно да се одлучи за неку од вакцина које је до сада одобрила Агенција за лекове и медицинска средства Републике Србије. У понуди су америчко-немачка Фајзер-Бионтек, руска Спутњик В, кинеска Синофарм, британска АстраЗенека и америчка Модерна.

Приликом пријаве особа која аплицира може означити поље да пристаје на вакцинацију било којом доступном одобреном вакцином или да жели да прими искључиво вакцину одређених произвођача, при чему, опет, може одабрати једног или више њих. Обавештење о термину и месту вакцинације грађани ће добити путем имејла и/или СМС поруком. Такође, једна особа може попунити упитник за остале чланове уже породице.

На порталу еУправа изричито је наглашено да се попуњавањем упитника и слањем захтева не даје сагласност за вакцинацију, већ искључиво исказује интересовање, док је сагласност за вакцинацију документ који се потписује код лекара уколико се лице одлучи да се вакцинише. 

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП