ПРИОРИТЕТ ПРОНАЛАЗАК СТРАТЕШКОГ ПАРТНЕРА ЗА СРПСКУ ФАБРИКУ СТАКЛА

Председница Владе Србије Ана Брнабић током радне посете Параћину изјавила да ће ново општинско руководство имати максималну подршку Владе у реализацији стратешки важних пројеката за град на Црници. Премијерка је овом приликом обишла два значајна пројекта које ће финансирати држава. Један од њих је комунално и енергетско опремање индустријске зоне “Змич”.

У претходном периоду две велике инвестиције добиле су подстицаје из буџета Владе Републике Србије, преко развојне Агенције Србије. Једна од њих је и Римастер где се очекује отварање 200 радних места, нагласила је премијерка Брнабић.

Други изузетан пројекат и апсолутни приоритет је реконструкција ОШ “Радоје Домановић” у чију ће санацију бити уложено 250 милиона динара. Завршена је пројектно техничка документација а у наредна два месеца биће расписан тендер за извођача радова.

“Највећи потенцијал Параћина је Српска фабрика Стакла. За мене је приоритет да нађемо доброг инвеститира за фабрику стакла јер је то стратешки важна инвестиција не само за Параћин већ и за целу Србију. Фабрика је тренутно у стечају а за све заинтересоване инвестриторе отворен је позив да дођу и погледају финансијске извештаје и потенцијале фабрике. Драго ми је што смо добили писмо заинтересованости неких инвеститора и од овог пројекта никако нећемо одустати”, нагласила је.

Председник општине Параћин Владимир Милићевић истакао је да је данашњим доласком премијерка исказала велику част јер од 90-их година није било званичних радних посета делегације на челу са премијером Владе. Подршка коју смо добили даје нам наду да ћемо заједно са Владом Републике Србије успети да препородимо Параћин, истакао је у свом обраћању председник општине Параћин.

Премијерка је нагласила да је након поплава и кроз различите пројекте канцеларије за јавна улагања из републичког буџета улозено око милијарду и 400 милиона динара. Параћин су поред премијерке Брнабић посетили и министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

This slideshow requires JavaScript.

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП