ВЛАДА СРБИЈЕ ОДЛУЧИЛА: ОД ДАНАС НА СНАЗИ ПООШТРЕНЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ ОД КОРОНАВИРУСА

Како се, према оцени Кризног штаба, пандемија коронавируса у земљи распламсава, од данас на снагу ступа нова уредба Владе Србије која предвиђа оштрије мере ограничења.

Радно време угоститељских објеката (ресторана, кафића, барова, клубова), тржних центара, позоришта, биоскопа и других установа културе, те приређивача посебних и класичних игара на срећу (кладионице, коцкарнице и слично) скраћује се до 18 часова. То значи да у овим областима забрана рада траје од 18:00 до 05:00 наредног дана – наводи се у уредби Владе објављеној у “Службеном гласнику”.

За продавнице и друге малопродајне трговинске објекте на снази остаје одлука о ограничењу радног времена до 21 сат, од које ће и надаље бити изузети апотеке, бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива, те објекти који врше доставу хране.

Кризни штаб подсетио је на обавезу поштовања личних мера заштите попут ношења маске у затвореном простору и на отвореном у случајевима када није могуће обезбедити неопходну физичку дистанцу, одржавања хигијене руку и радних површина, као и на забрану окупљања више од пет особа на једном месту осим ако се ради о члановима истог домаћинства или родитељима са малолетном децом.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

 

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП