ЗАВРШЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ

Јавни позив за доделу средстава за финансирање програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова које спроводе локалне самоуправе а које је расписало Министарство рударства и енергетике завршен је 21. маја. Предметни јавни позив односи се искључиво на јединице локалне самоуправе. Јавним позивом је прецизирано да максимални износ средстава подстицаја који додељује ресорно Министарство по јединици локалне самоуправе износи исто онолико средстава колико је та локална самоуправа определила за ову намену, а не може бити већи од 10.000.000 динара по јединици локалне самоуправе.
Како је јавни позив за доделу средстава расписан марта месеца ове године а општински буџет за текућу годину планиран и усвојен крајем претходне, локална самоуправа није била у могућности да предвиди већа средстава за енергетску ефикасност стамбених зграда, породичних кућа и станова на територији наше општине.
„Локална самоуправа ће свакако обезбедити своја средства за овај пројекат али је сасвим извесно да нећемо бити у могућности да изађемо у сусрет свим грађанима, у погледу замене столарије, ложишта или код изолације стамбених објеката током ове године, истакао је председник општине Ћуприја Јовица Антић. Имајући у виду да је ово пилот пројекат, према најавама из ресорног министарства, у наредним фазама средства би требало да буду далеко већа.
Изабране јединице локалне  самоуправе ће након потписивања уговора са Министарством, а на основу својих прописа о расподели средстава, путем јавног позива бирати крајње кориснике тј. физичка лица. Очекује се да ће се јавни позиви за грађане расписати почетком јула месеца, стоји на сајту ресорног Министарства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП