Центар за хемодијализу поново ради

Директор Завода за јавно здравље у Ћуприји Горан Радовановић каже да је вода у Центру за хемодијализу Опште болнице у Ћуприји исправна и да та институција може поново да ради без последица по здравље пацијената.

“Налази од узорака воде узети 30. октобра изашли су из лабораторија и сви параметри, микробиолошки, у тим узорцима су у границама дозвољених”, рекао је Радовановић Тањугу.

“Радили смо паралелно дупле узорке, један у лабораторији Градског завода у Београду, други овде у Ћуприји код нас. Резултати који су стигли данас потпуно су идентични”, истакао је Радовановић.

Радовановић је додао да су обе лабораторије акредитоване и раде по закону и правилнику о хигијеснској исправности и безбедности воде за пиће.

“Резултати су такви, да су сви микробиолошки параметри у границама дозвољеног и Центар за хемодијализу може поново да ради без последица по здравље пацијанета који се дијализирају”, истакао је Радовановић.

Радовановић је напоменуо да је са налазима о исправности воде обавестио санитарну инспекцију и руководство болнице.

Објаснио је да је вода из водовода у Ћуприји исправна за пиће “по свим параметрима”, али су у води за хемодијализу “изоловане анаеоробне мезофилне бактерије, које нису патогене, међутим, у броју у коме су изловане наши прописи и правилници их не дозвољавају”.

Центар за хемодијализу је затворен 28. Октобра решењем Завода за јавно здравље, а 144 болесника са подручја Поморавског округа, превозили су се у Центре за хемодијализу у Свилајнцу, Крушевцу и Пожаревцу.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП