ИСТИЧЕ РОК ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА “МОЈУ ПРВУ ПЛАТУ”

У недељу, 8. новембра, у поноћ истиче рок за пријаву кандидата за учешће у програму Националне службе за запошљавање “Моја прва плата”. Процес избора кандидата од стране послодаваца већ је у току, а трајаће најкасније до 15. новембра. Коначна листа послодаваца са бројем одобрених извршилаца биће објављена на порталу “Моја прва плата” до 27. новембра.

Програмом “Моја прва плата” даје се могућност младима без радног искуства, до 30 година старости, да обаве праксу на конкретним пословима у жељеној фирми , у циљу стицања знања и вештина који ће им помоћи да повећају своје шансе за запошљавање у будућности. Планирано је да у програм буде укључено десет хиљада младих са средњим и високим образовањем који су на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Учесницима ће током девет месеци праксе бити исплаћивана новчана накнада у износу од 20 000 динара за кандидате са средњом стручном спремом, односно 24 000 за оне са високим образовањем, за коју је средства обезбедила Влада Републике Србије. Закључивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и незапосленог, којим се уређују међусобна права и обавезе, вршиће се у периоду од 28. новембра до 14. децецембра.

 

 

Овај медијски пројекат је суфинансиран средствима општине Ћуприја. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП