ПОДРЖАНО СТИПЕНДИРАЊЕ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА

Заседала је Скупштина општине Ћуприја. Одборници су на 22. седници донели одлуку о усвајању завршног рачуна буџета општине за прошлу годину и одлуку о стипендирању ученика и студената са пребивалиштем на територији општине. предвиђено је да право на стипендију остварују ученици и студенти дефицитарних занимања, талентовани студенти и ученици и студенти са инвалидитетом. Уз пребивалиште услов је да ученици и студенти имају и добре оцене. Износ и број стипендија утврђују се посебном одлуком.

У надлежност локалног парламента спада и годишње утврђивање најнижих цена текућег и инвестиционог одржавања зграда и накнада за рад принудних управника па је тако Скупштина за ову годину донела одлуку да се месечне надокнаде за одржавање зграда крећу од 359, 70 динара за зграде без лифта до 467,60 за оне у којима постоји лифт. Надокнаде за рад принудних управника утврђене су у рапону од 239,80 до 335,70 динара месечно по стану.

Одборници су донели и предлог програма за спровођење пољопривредне политике у општини за 2023. годину, за које је ресорно министартво дало сагласност. За амбициозан пројекат развоја пољопривредне делатности у општини из буџета је издвојено 9,5 милиона динара од чега је 2 милиона предвиђено за подршку младима у руралним срединама.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП