ВЕЧЕ ФОЛКЛОРА У КРУШАРУ

КУД “Крушарска младост” из Крушара, поводом сеоске славе Светог Илије организовало је манифестацију “Вече фолклора”. У богатом културно-уметничком програму поред домаћина, наступили су и чланови дечјег и првог ансамбла КУД из Глоговца и КУД “Моравац” из Дубоке. На позорници Дома културе смењивали су се фолклорни ансамбли и солисти који су увежбаним кораком одиграли припремљене кореографије игара из различитих крајева Србије.

Нема лепшег окупљања за младе у селу но што је фолклор. Ово је најбоља прилика да се млади друже, тренирају, негују традицију и уче правим животним вредностима, сагласни су домаћини и организатори манифестације.

Волимо да долазимо на пробе јер поред тога што марљиво врежбамо и припремамо се за нове наступе можемо да се дружимо и научимо много тога новог из наше традиције, кажу најбољи промотери ове манифестације, чланови Културно уметничког друштва из Крушара. Јелена Петровић, директорка Туристичке организације Ћуприја истакла је овом приликом да овакве манифестације треба да постану део туристичке понуде наших села јер се заправо на оваквим окупљањима најбоље види жеља и тежња мештана да оживе своју средину.

Сви наступи пропраћени су громогласним аплаузом многобројне публике а гошће манифестације, чланице Актива жена “Наше златно доба” за посетиоце и учеснике припремиле пригодне поклоне.

This slideshow requires JavaScript.

Коментари

Be the first to comment on this article

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Иди на ТОП